برگزاری کلاسهای آموزشی فواید آغوز در روزهای نخست تولد بر اساس آموزههای طب ایرانی
کارشناس واحد بهداشت خانواده و جوانی جمعیت مرکز بهداشت جنوب تهران، درراستای هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر، از برگزاری کلاسهای آموزشی فواید آغوز در روزهای نخست تولد خبر داد.
![](/thumbnail/550-h_100/uploads/193/2024/Aug/18/هفته شیرمادر-مرداد1403 (3)_crop.jpg)
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز بهداشت جنوب تهران، منظر رحیم، کارشناس واحد بهداشت خانواده و جوانی جمعیت این مرکز گفت: فاطمه شایسته، مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید احمدی، شاداب حسین پور، مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شجاع فرد و نرگس مهمانی، مراقب سلامت پایگاه شماره 2 اکبرآباد، فواید آغوز در روزهای نخست تولد، بر اساس آموزههای طب ایرانی را آموزش دادند.
وی در ادامه افزود: کلستروم یــا آغــوز، شــیر غلیــظ و زرد رنگــی است کــه در 2 تا5 روز اول پــس از زایمــان تولیـد میشود و برای نوزاد بسیار حیاتی بوده و چون حجم شیر آغوز کم است مادر احساس نگرانی میکند چون صدای بلع شنیده نمیشود به نظر میرسد که حجم شیر مادر کم است.
رحیم گفت: پـس از چنـد روز اول زایمـان کـه شـیر مـادر بیشتر میشود، ترکیـب آغـوز تغییـر کـرده و بـه شــیر انتقالــی و ســپس بــه شــیر رســیده تبدیــل میشود.
وی در پایان افزود: بهتدریج کــه شــیرخوار بــه مکیــدن ادامــه میدهد، چربــی شیر ۳ برابــر بیــشتر، غنــی از انــرژی و سفیدرنگ میشود. شــیرخوار بایـد ایـن قسـمت از شـیر را بـه مقـدار کافـی دریافـت کنـد.
ارسال نظر