• 29 مرداد 1401

(توصیه های بهداشتی در خصوص نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر)

(توصیه های بهداشتی در خصوص نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر)

کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران بر رعایت توصیه های بهداشتی در خصوص نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر تاکید کرد.

توصیه های بهداشتی در خصوص نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر

  1. توصیه به توزیع نذورات بصورت بسته های خشک در در منازل با اولویت منازل نیازمندان صورت پذیرد.
  2. در صورت پخت و پز بایستی هرگونه پخت وپز در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد .
  3. کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت و دارای کارت واکسن معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی (استفاده از ماسک و دستکش) در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
  4. مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت متبوع است استفاده شود .
  5. از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .
  6. ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود.
  7. از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا، برنج استفاده شود .
  8. در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود .
  9. از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.
  10. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر 4درجه سانتی گراد یا در بالای 63 درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63درجه نرسد.
  11. از بسته بندی غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف خود داری شود. ( بعضا"هیئت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند که اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود.)
  12. از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
  13. از آب آشامیدنی سالم استفاده گردد.
  14. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو با اولویت ظروف برپایه گیاهی استفاده شود.
  15. استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خود داری گردد.
  16. از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خود داری گردد.
  17. ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد.
  18. پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد. بویژه درکنار هرایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
  19. با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری گردد.
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *