24 دی 1403
logo

مرکز بهداشت جنوب تهران

دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری بیستمین جلسه کمیته شورای هماهنگی سلامت و امنیت غذایی مرکز بهداشت جنوب تهران

کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران از برگزاری بیستمین جلسه کمیته شورای هماهنگی سلامت و امنیت غذایی این مرکز در سالن جلسات ستاد خبر داد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز بهداشت جنوب تهران، زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد این مرکز گفت: این جلسه با حضور دکتر عباس وثوق مقدم، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه تهران و سایر اعضای کمیته برگزار و در خصوص مصوبات تعیین‌شده در جلسات گذشته و روند اجرایی برنامه با گزارش اعضا، مطالبی بیان شد.
در ادامه دکتر لیلا عبائیان، کارشناس مسئول واحد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت جنوب تهران در خصوص اجرایی شدن فاز اول نیازسنجی سلامت در سال 1403 گزارش داد و گفت: این مرکز 29 مرکز خدمات جامع سلامت، 57 پایگاه و 4 خانه بهداشت دارد که تمامی آن‌ها در فاز اول برنامه نیازسنجی و پرسشگری سلامت هستند. از 5 هزار و 650 نمونه در قسمت پرسشگری سرخوشه ها، 5 هزار و 127 مورد تکمیل شد که شامل 90 درصد نمونه مورد انتظار است.
عبائیان افزود: پس از ارسال گزارشات نهائی، اولویت اول در سطح مراکز و پایگاه‌ها چاقی و اضافه‌وزن، اولویت دوم مشکلات سلامت روان و اولویت سوم حیوانات موذی و سگ‌های ولگرد تعیین شد. همچنین اولویت اول در سطح خانه‌های بهداشت جعفرآباد جنگل، وضعیت آب روستا و جوندگان موذی، خانه‌های بهداشت صالح‌آباد غربی، چاقی و اضافه‌وزن، خانه بهداشت قلعه‌نو حاج موسی، موش‌های جوی‌ها و خانه بهداشت کاشانک، وجود سگ‌های ولگرد در سطح روستا است.
دکتر وثوق مقدم به تفاوت روش اجرایی نیازسنجی سال جاری و دوره‌های قبلی اشاره و به ‌قرارگیری معتمدان در کنار مسئولان در یک سرشاخه انتقاد کرد و گفت: باید اولویت‌بندی‌ها را به تفکیک مناطق تغییر داده و بعد از بررسی متودولوژی، علاوه بر سال‌های ازدست‌رفته عمر انسان، سال‌های ازدست‌رفته عمر اجتماع نیز بررسی شود. همچنین با توجه به برنامه هفتم یعنی اولویت مرگ افراد پایین‌تر از 57 سال، در گردآوری نیازهای آموزشی علاوه بر شواهد شهودی، باید به شواهد علمی نیز توجه کرد.
دکتر وثوق افزود: به همین منظور، دو اصل مهم در برنامه نیازسنجی‌ها باید در دستور کار کمیته شافع قرارگرفته و از مرکز اسناد و سوابق پژوهشی استفاده شود. درصد بالایی از اطلاعات مراقبت‌های اولیه در اختیار سازمان های غیردانشگاهی است و از مسیر ارتباط با نمایندگان آن‌ها می‌توان علمی و مؤثر، نتیجه گرفت.
در پایان، مرتضوی به ‌سلامت روان به‌عنوان اولویت دوم نیازسنجی سلامت اشاره کرد و گفت: با توجه به گستردگی حوزه سلامت روان نیاز است که هر یک از ابعاد سلامت روان بر اساس شیوع و تشخیص روانپزشکی به تفکیک نیازسنجی شود.

هانیه حبیبی
تهیه کننده:

هانیه حبیبی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید