برگزاری جلسه کمیته پیشگیری از خودکشی در مرکز بهداشت جنوب تهران
واحد سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران جلسه کمیتۀ بین بخشی با موضوع پیشگیری از خودکشی را برگزار کرد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت جنوب تهران، این جلسه روز یکشنبه 10 آذر 98 با حضور نمایندگان سازمانهای پزشکی قانونی، فرمانداری تهران، جمعیت هلالاحمر، ادارۀ مشاورۀ سازمان آموزشوپرورش شهر تهران، کمیتۀ امداد، شبکه بهداشت غرب، شمال، شرق، جنوب تهران و شهرری، بیمارستان بهارلو، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارشناس مسئول واحد بهداشت مدارس مرکز بهداشت جنوب تهران و روانپزشک مرکز سلامت روان جامعه نگر سراج میثم تحت پوشش این مرکز در سالن جلسات ستاد برگزار شد.
در ابتدای جلسه زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران گزارشی از اهمیت برنامۀ پیشگیری از خودکشی ارائه و عاطفه ایروانی، نمایندۀ بیمارستان بهارلو به اقدامات در حال انجام برای موارد اقدام به خودکشی و مسمومیت در اورژانس بیمارستان بهارلو اشاره کرد و گفت: به علت کمبود نیروی مددکاری در این بیمارستان، امکان پیگیری موارد اقدام کننده بعد از ترخیص و انجام مشاوره با خانوادههای آنها را با مشکل مواجه کرده است.
وی در ادامه افزود: سن موارد مراجعهکننده به بخش مسمومیت بیمارستانی کاهشیافته و قرص برنج و ترامادول ازجمله مهمترین علل مسمومیت گزارششده است و بیمارستان بهارلو دارای 3 روانپزشک، 1 روانشناس و 2 مددکار در تیم مداخله است.
در ادامه دکتر حمیدرضا مظلوم، روانپزشک مرکز سلامت روان جامعه نگر میثم بر اهمیت مداخله در بحران برای موارد اقدام به خودکشی در تیم اورژانس بیمارستان و آموزش کادر مرتبط در این زمینه بر اساس پروتکلهای موجود تأکید کرد و در ادامه دکتر محمدحسین صادقیان، عضو هیئتعلمی پزشکی قانونی به ارائه آماری از میزان شیوع خودکشی در دنیا مطابق با آمارهای سازمان WHO پرداخت و گفت: در این زمینه ضروری است که تفاوت رفتارهای قصد آسیب به خود، رفتارهای خودنمایشگری و رفتارهای با قصد خودکشی موردتوجه قرار گیرد و به تابآوری، ناامیدی و رضایت از زندگی بهعنوان عوامل مؤثر در میزان شیوع و بروز اقدام به خودکشی اشاره کرد.
سپس زهرا مقصودی، نماینده سازمان هلالاحمر بر اهمیت نقش عوامل اجتماعی، فقر و بیکاری در بروز افسردگی و رفتارهای مرتبط با خودکشی تاکید کرد و دکتر عزیز الله بابلی، نمایندۀ سازمان آموزشوپرورش شهر تهران بر اجرایی شدن طرح نماد در سازمان آموزشوپرورش اشاره کرد و گفت: در این طرح غربالگری دانش آموزان پایه¬های متوسطه، سیستم ارجاع و پیگیری دانش آموزان در معرض خطر با همکاری هستههای مشاورۀ سازمان آموزشوپرورش انجام میشود.
وی در ادامه افزود: 19 کلینیک مشاوره در حال حاضر در این حوزه فعالیت دارند و طرح نماد با همکاری 12 دستگاه از قبیل اورژانس اجتماعی، بهزیستی، نیروی انتظامی و ... مشغول به کار است.
در این جلسه وحید علی محمدی، نمایندۀ مرکز بهداشت غرب تهران به افزایش موارد اقدام و فوت در سال 98 نسبت به سال 97 اشاره و برارسال فوری آمار موارد اقدام و فوت از بیمارستانهای تحت پوشش این مجموعه تأکید کرد و: ارجاع این موارد به مراکز خدمات جامع سلامت پس از ترخیص را خواستار شد.
در ادامه الهام شمس، نمایندۀ اورژانس تهران و فوریتهای پزشکی، با توضیح روند دریافت موارد تلفنی به اورژانس 115 و افزایش این آمار در مناطق غرب و شرق تهران بیش از سایر مناطق اشاره و بر آموزش کارکنان تکنسین اورژانس درزمینۀ مدیریت استرس تأکید کرد.
در پایان دکتر شهرام موسوی، نمایندۀ سازمان پزشکی قانونی با اشاره به آمار موارد فوت در سالهای 96، 97 و 98، مهمترین علل فوت را دار زدن، مسمومیت و سقوط از بلندی بیان کرد.
خبرنگار: نگار دیوبندی
ارسال به دوستان