کارشناس تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران: با مصرف تخممرغ از تحلیل توده عضلانی در سالخوردگی جلوگیری کنیم
انسیه تبرایی، به مناسبت روز جهانی تخممرغ خواص این ماده غذایی را بهعنوان استانداردی برای مقایسه با سایر پروتئینها دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز بهداشت جنوب تهران، انسیه تبرایی، کارشناس تغذیه این مرکز به 17 مهر روز جهانی تخممرغ اشاره کرد و گفت: تخممرغ بهعنوان یک وعده غذایی کامل در سفره خانوارها محسوب میشود و این ویژگی به علت مواد غذایی استثنایی تخممرغ است که دارای پروتئین باکیفیت بالا و مقادیر قابلتوجهی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است.
وی در ادامه به ارزش غذایی پروتئین تخممرغ اشاره کرد و گفت: ارزش غذایی این ماده غذایی را بهعنوان استانداردی برای مقایسه با سایر پروتئینها استفاده کرد تخممرغ تقریباً تمام ویتامینهای موردنیاز بدن بهجز ویتامین C را دارا است و خواص تغذیهای موجود در تخممرغ، این ماده غذایی را در هرم غذایی، در گروه گوشت، حبوبات و مغزها قرار داده است که ارزش غذایی آن معادل با 30 گرم انواع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی) نصف لیوان حبوبات پخته، یکچهارم لیوان حبوبات خام است.
تبرایی در ادامه به کیفیت بالای تخممرغ برای احساس سیری بهخصوص مصرف آن در وعده صبحانه اشاره کرد و افزود: این ماده غذایی میتواند باعث کاهش وزن شود زیرا علاوه بر القای احساس سیری، میزان کالری بسیار کمی تولید میکند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران بر مصرف پروتئینهای دامی باکیفیت بالا تأکید کرد و گفت: مصرف تخممرغ که جزو پروتئینهای دامی و سرآمد آنهاست بهطور مؤثری از تحلیل توده عضلانی در دوران سالخوردگی جلوگیری و آن را کاهش میدهد و در هنگام کاهش وزن نیز بافت عضلانی را حفظ میکند.
وی در ادامه به 210 میلیگرم کلسترول موجود در تخممرغ اشاره کرد و افزود: بسیاری از مردم بر این باورند که با خوردن تخممرغ کلسترول خون آنها افزایشیافته و درنتیجه بیماری قلبی، عروقی و خطر حمله قلبی افزایش پیدا میکند اما درواقع آنچه در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع بهویژه نوع ترانس است، نه کلسترولهای غذایی و در تخممرغ تنها یکسوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخممرغ در بدن تولید میشود از نوع HDL (کلسترول خوب) است.
تبرایی در ادامه به ویتامینهای موجود در تخممرغ اشاره کرد و گفت: این ماده غذایی حاوی ویتامینهای مهم و موردنیاز بدن ازجمله ویتامینهای B12،B6،A،D،E، اسیدفولیک، ریبوفلاوین و بهویژه کولین است و به لحاظ داشتن ویتامینهای مختلف، منبع غذایی مغذی و مناسبی برای تأمین نیازهای بدن است و
مصرف تخممرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود و مصرف یک تخممرغ در روز برای این افراد بلامانع است.
ارسال نظر