کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران نقش ویتامین D را در پیشگیری از کرونا مهم دانست
انسیه تبرایی کارشناس مرکز بهداشت جنوب تهران بر تأثیر ویتامین D در افزایش سیستم ایمنی بدن تأکید کرد.
![](/thumbnail/550-h_100/uploads/1/2020/Dec/02/tatatababar_crop_crop.jpg)
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز بهداشت جنوب تهران، انسیه تبرایی کارشناس واحد بهبود تغذیه این مرکز گفت: ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی است که به طور طبیعی در تعداد محدودی از غذاها وجود دارد و به عنوان مکمل غذایی قابلدسترس است و زمانی که اشعه¬ی ماورای بنفش خورشید به پوست می تابد در درون بدن تولید می شود اما روزهای ابری، نور کم زمستان و استفاده از ضد آفتاب همگی باعث کاهش تولید این ویتامین میشوند.
وی در ادامه افزود: بسیاری از غذاهایی که ما میخوریم ویتامین D طبیعی ندارند و این ویتامین در ماهیهایی مانند قزلآلا، ارهماهی و ماهی خالمخالی وجود دارد و مقادیر اندکی از این ویتامین را میتوان در زرده تخممرغ، جگر گوساله و غذاهای غنیشده مانند غلات و شیر یافت.
تبرایی در ادامه به شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: تحقیقات گستردهای که در خصوص رابطه ویتامین D و ویروس کرونا صورت گرفته است و محققان به این نتیجه رسیدند که ویتامین D علاوه بر تنظیم متابولیسم بدن، نقش مهمی در تعادل مواد مغذی، الکترولیتها، پروتئینهای بدن و استحکام استخوانها و همچنین افزایش سیستم ایمنی دارد.
کارشناس واحد بهبود تغذیه این مرکز به یکی از مقالات اخیر چاپشده در مجله مگان اشاره کرد و افزود: کاهش ویتامین D میتواند ریسک ابتلا به کووید 19 را افزایش دهد و افرادی که سطح ویتامین D پایینتری دارند 1.77 برابر بیشتر از بقیه افراد شانس ابتلا و مثبت شدن کووید 19 رادارند و همچنین طبق تحقیقات دانشگاه بوستون، ویتامین D میتواند تا 54 درصد باعث کاهش ریسک ابتلا به کووید 19 شود.
تبرایی به مطالعات دانشگاه شیکاگو اشاره کرد و یکی از دلایل بالا بودن نرخ ابتلا به کرونا ویروس را سطح کم ویتامین D دانست و گفت: افرادی که کاهش سطح ویتامین D دارند با احتمال بیشتری نیاز به بستری در ICU و ابتلا به نوع شدید بیماری کووید میشوند و بر اساس یافتههای آزمایشگاهی سطح ویتامین D بالای 20 نشانگر کافی بودن این ویتامین، بین 12 تا 20 نشاندهنده میزان ناکافی و عدد کمتر از 12 حاکی از کمبود شدید این ویتامین در بدن است و عدد بالای 100 هم نشان مسمومیت با این ویتامین است.
تبرایی به مصرف این ویتامین تحت نظر پزشک اشاره کرد گفت: پس از انجام آزمایش و اندازهگیری میزان این ویتامین در بدن میتوانیم با تجویز پزشک این ویتامین را مصرف کنیم چون با مصرف بیش از مقدار تجویزشده توسط پزشک افراد به مسمومیت با این ویتامین دچار میشوند و به علت محلول در چربی بودن این ویتامین، بهترین زمان مصرف آن را بعد از غذا و بهخصوص غذای حاوی چربی عنوان کرد.
ارسال نظر