بازدید معاون بهداشت وزارت بهداشت و معاون اجتماعی وزیر کشور از اجرای برنامه سامان در مرکز بهداشت جنوب تهران
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون اجتماعی وزیر کشور و هیئت همراه بهمنظور توسعه و گسترش برنامه سامان از مرکز سلامت روان جامعه نگر مهرگان در دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز بهداشت جنوب تهران، این بازدید روز یکشنبه 22 مرداد 1402 با حضور دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر محمد عباسی، معاون اجتماعی وزیر کشور، دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت، دکتر عباس وثوق، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر عباس مزینانی، مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت و دکتر احد گوارا، معاون و زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران و مجری اجرای این طرح در این مرکز حضور داشتند.
در ابتدا دکتر فرشیدی و دکتر عباسی با گروه همراه از واحدهای مختلف مرکز مهرگان بازدید کردند و سپس جلسهای برگزار شد و صدیقه خادم، رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت گزارشی از بسته خدماتی برنامه سلامت روانی و مراقبت اجتماعی ایرانیان (سراج) ارائه کرد.
سپس مرتضوی در خصوص اقدام جامعه که شامل هماهنگی بین بخشی ادارات، همکاریهای مشارکتهای مردمی و ارائه خدمات حمایتی و اجتماعمحور به مراجعان مرکز سلامت روان جامعه نگر مهرگان مطالبی را بیان کرد.
سپس فیاض، گزارشی در خصوص بسته خدمات در مراکز جامع سلامت ارائه داد.
در این بازدید دکتر فرشیدی گفت: یک مرکز کوچک میتواند یک محله را با تمام شاخصهای سلامت اداره کند و در اجرای برنامههای سلامت، شهرداری، امور اجتماعی، فرمانداری، بهزیستی، مددکاران مختلف و کمیته امداد... میتوانند همکاری کنند.
وی در ادامه به نتایج فعالیت کارکنان که در چند مقاله آمده است اشاره کرد و گفت: اگر ما بتوانیم ازلحاظ علمی، فضا و نیروی انسانی اینگونه مراکز را حمایت کنیم با بسیاری از مشکلات پیش رو میتوانیم مقابله کنیم، برای مثال وزارت بهداشت اولویت اولش را در حال حاضر برنامه سلامت خانواده گذاشته است که با اجرایی شدن آن، برای هر هزار و 500 نفر یک مراقب قرار میدهیم و هر فرد ایرانی، مراقب سلامت خود را میشناسند و افرادی که به این مراکز مراجعه میکنند چندین برابر میشود و بسیاری از بیماریهای روانپزشکی نیز سریعتر شناخته میشوند.
دکتر فرشیدی در ادامه گفت: در آینده خیلی نزدیک نیاز به مراکز سلامت روان جامعه نگر بیشتر میشود و در این راستا میبایست برای پیشرفت برنامه کاری را انجام دهیم که بتوانیم هم برنامه جامع را اجرا کنیم و هم برای آینده، برنامهریزی کنیم. به همین منظور ما در تمام مراکز سلامت، کارشناس سلامت روان را وارد سیستم شبکه کردیم و با برنامهریزیهای انجامشده در سالهای آینده شاهد تأثیرات مثبت اجرای برنامه هستیم.
دکتر عباسی بهسلامت روان اجتماعی که یک اولویت مهمی در شورای اجتماعی دولت و نظام تصمیمساز است اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف سازمانهای اجتماعی هماهنگ کردن دستگاهها، ایجاد همافزایی برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی است و یکی از اقدامات این است که ما بتوانیم در 5 سال آینده شاهد کاهش اختلالات سلامت روان باشیم و باید نگاه مدیریتی و نظام ارزیابی در این خصوص داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: وزارت کشور برای جمعبندی برنامه با همکاری وزارت بهداشت برای انسجام نظام مدیریت اجتماعی میبایست برنامهریزی هماهنگی داشته باشد. با توجه به گزارش همکاران اجرای این برنامه بسیار عالی بود و به این نتیجه رسیدیم که بخش بسیار مهم جامعه اجرای اینگونه برنامهها است و میبایست توسعه یابد و ما هم در کنار شما هستیم.
توضیح اینکه در این برنامه معصومه سادات موسوی، معاون اجرایی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت رجبعلی شیخزاده، معاون سازمانی امور اجتماعی کشور و دکتر محمدرضا قیوم زاده، معاون اجرایی، دکتر سعید تأملی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه و دکتر فرحناز رجایی کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، محسن آقاجانی، رئیس خانه مشارکت مردمی و اکرم مقدم رئیس اداره سلامت شهرداری حضور داشتند.
ارسال نظر